Zorgboerderij De Schaapskooi

Zorgboerderij De Schaapskooi

Op de boerderij van Cornelis en Annemarie de Groot aan de Buitendijk in Den Bommel (Goeree Overflakkee) combineren zij een schapenhouderij met een zorgtak. De schapen lopen op eigen land en op 80 hectare dijken langs het Haringvliet, het Volkerak en de Krammer voor het dijkbeheer.

Op de boerderij is een moestuin aangelegd waarin cliënten meewerken. Ook zorgen zij voor het erf en de verzorging van de dieren; paarden, schapen, kippen, konijnen. ‘Mijn opa is met het beheren van de dijken en gorzen gestart en heeft de totstandkoming van de boerderij gerealiseerd en mijn ouders begonnen in 2000 met de zorgtak’, zegt Cornelis. 

Biodiversiteit en dagbesteding

‘Wij willen graag op onze boerderij een agroforestry perceel aanleggen als integraal onderdeel van ons bedrijf. Naast meer biodiversiteit bieden de bomen en struiken ook de mogelijkheden voor de cliënten om te helpen, wat zorgt voor een fijne en zinvolle dagbesteding’.
Ook loopt er een mooie wandel- en fietsroute langs ons bedrijf, waar bezoekers bij de picknicktafels kunnen rusten en genieten van het uitzicht over de dijk en onze boerderij’. 

Dit proefperceel is onderdeel van het project: Aan de slag met Agroforestry