Geitenboerderij Ridammerhoeve

Geitenboerderij Ridammerhoeve

De Geitenboerderij Ridammerhoeve ligt midden in het Amsterdamse Bos. Het is een biologisch bedrijf. Bezoekers worden uitgenodigd in de stallen een kijkje te nemen terwijl de werkzaamheden gewoon doorgaan. Er lopen geiten, kippen, varkens, koeien en paarden rond. Het bedrijf combineert verschillende activiteiten op het gebied van educatie en zorg, en betrekt zo stads- en streekbewoners bij de boerderij.

Op de geitenboerderij lopen honderd melkgeiten, een zestigtal lammeren, legkippen en kuikens, varkens, koeien en een kalfje, een paard en een pony. Alle producten van de boerderij zijn in de boerderijwinkel te koop. De geitenmelk wordt tot verschillende soorten kaas verwerkt, maar ook tot yoghurt, karnemelk, boter, yoka-drank, kwark en ijs.

Naast de geitenboerderij is er ook een moestuin aanwezig waar biologische groenten en kruiden verbouwd worden. Er zijn workshops kaasmaken, een speeltuin en een terras, en feest- en vergaderfaciliteiten. Op Facebook heeft het bedrijf meer dan 7000 volgers.

Maatregelen

De brede opzet van de stadsboerderij maakt dat veel mensen dit bedrijf op Facebook volgen. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten voor zover niet in de inleiding verteld.

– betrekken vrijwilligers bij kruiden- en groentetuin
– geitenyoga
– zorgboerderij dagbesteding
– zelfbedieningsrestaurant
– arrangementen voor uitjes van, na-schoolse opvang, kinderdagverblijven of peuter- of kleuterklassen.
– boerenontbijt
– high tea

Welke boeren

Zelfvoorzienende boeren