De Beekhoeve

De Beekhoeve

De Beekhoeve is een biologische melkveehouderij en ligt in het buitengebied van Kamerik. Duurzaam ondernemen en agrarisch natuurbeheer vormen de basisprincipes.

Duurzaam boeren

Biologisch boeren is een bewuste keuze van De Beekhoeve. Dat betekent duurzaam ondernemen met zorg voor het land en met aandacht voor mens en dier die samenleven in het bijzondere veenweidegebied. De koeien grazen zo lang mogelijk buiten. Als onderdeel van duurzaam ondernemen investeert De Beekhoeve in zonneboilers en zonnepanelen. Aan de basis van duurzaam ondernemen ligt zorg voor de bodem. Bij De Beekhoeve wordt eigen mest gebruikt als vervanging van kunstmest en onkruid wordt mechanisch of handmatig bestreden, zonder bestrijdingsmiddelen dus. De gezonde natuurlijke meststoffen leveren een bodem die water beter vasthoudt en beter filtert waardoor ons grondwater schoner blijft.

Koe adopteren

De koeien en kalfjes van De Beekhoeve kunnen worden geadopteerd. Het idee daarvan is burgers te verbinden met de boerderij en de boer te helpen verduurzamen, zo ontstaat een langdurige relatie met mensen van buiten het boerenbedrijf. Deze adoptievrienden bezoeken de boerderij en hun koe regelmatig tijdens boerderijdagen die speciaal voor hen worden georganiseerd. Genieten van De Beekhoeve kan ook door het proeven van allerlei biologische producten van de boerderij. Er zijn verschillende soorten vlees en vleeswaren, appel en appel/perensap en walnoten te koop.

Meer informatie

Meer lezen over de Beekhoeve of een koe adopteren? Neem dan een kijkje op de website of kijk onderstaand filmpje. Komt het filmpje niet beeld? Klik dan op deze link.